De Kameleon daagt je uit om te ontwikkelen.

Welkom in groep 8B.

Groep acht is een bijzonder jaar. Het is je laatste jaar op de basisschool. Dat moet natuurlijk een geweldig jaar worden met een onvergetelijk afscheid. Aan het begin van het jaar zal je merken dat het tempo direct hoog ligt. Dit is niet voor niks. Hiermee laten we je alvast wennen aan het voortgezet onderwijs. We gaan ook echt de diepte in. De rekensommen worden moeilijker en de spellingsregels worden complexer. Elke ochtend beginnen we met het nieuws en bespreken we belangrijke zaken die spelen in de wereld. Om je te laten wennen aan de middelbare school zal je ook merken dat de hoeveelheid huiswerk toeneemt. Elke week bespreken we het huiswerk en krijg je gerichte feedback. Bij Aardrijkskunde wordt je kennis van de wereld flink uitgebreid. Je leert nieuwe landen kennen en krijgt interessante informatie over de mensen die er wonen en werken. Bij geschiedenis reis je terug in de tijd en ontdek je hoe ons land tot stand is gekomen en welke invloed de Franse revolutie op ons land heeft gehad.

Dit jaar krijg je ook een definitief schooladvies voor de middelbare school. In groep zeven heb je al een voorlopig schooladvies gekregen. Je schooladvies wordt door meerdere factoren bepaald. Gedurende je basisschooltijd heb je heel veel resultaten behaald. Daarnaast zijn er nog tal van toetsmomenten die je advies nog eens extra kracht bijzetten. In april maak je nog een verplichte eindtoets. Met je advies op zak kun je dan samen met je ouders op zoek naar een middelbare school die daarbij aansluit.

Aan het einde van het jaar ga je met alle kinderen drie dagen op schoolkamp. Je bivakkeert midden in de natuur met al je andere klasgenoten. 's Avonds spelen we een spannend avondspel en zingen we liedjes met de gitaar. Kortom: drie dagen heel veel plezier maken met elkaar. Het einde van je basisschooltijd op de Kameleon wordt natuurlijk in stijl afgesloten. Samen met je andere klasgenoten voer je een eigentijdse musical op voor alle kinderen van de school en je familieleden. Je krijgt je eigen rol en je studeert je tekst zo goed mogelijk in. Je zingt leuke liedjes en leert allerlei danspasjes aan. In de week voor de zomervakantie zet je tijdens de eindavond een spetterende uitvoering neer.


Groep 8A

maandag, dinsdag, woensdag, donderdag             
       
 Joske Platteel                            

vrijdag
    
Marlies Bakker

Groep 8B

maandag, dinsdag                                                                 
       
 
Michelle Los                                       
 

woensdag, donderdag, vrijdag
 
Nienke Bakker

Contactgegevens

Schroeder van der Kolklaan 1

3734 VH Den Dolder

basisschool@kameleondendolder.nl

030 225 85 66