Samen leren, spelen en ontwikkelen.

Welkom in groep 8.

Groep acht is een bijzonder jaar. Het is je laatste jaar op de basisschool. Dat moet natuurlijk een geweldig jaar worden met een onvergetelijk afscheid. Aan het begin van het jaar zal je merken dat het tempo direct hoog ligt. Dit is niet voor niks. Hiermee laten we je alvast wennen aan het voortgezet onderwijs. We gaan ook echt de diepte in. De rekensommen worden moeilijker en de spellingsregels worden complexer. Elke ochtend beginnen we met het nieuws en bespreken we belangrijke zaken die spelen in de wereld. Om je te laten wennen aan de middelbare school zal je ook merken dat de hoeveelheid huiswerk toeneemt. Elke week bespreken we het huiswerk en krijg je gerichte feedback.

Wereldoriëntatie speelt ook een grote rol in het aanbod voor groep 8. Per jaar werken de kinderen aan vijf grote thema's over de wereld, waarin de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek en burgerschap geïntegreerd aan bod komen. In deze thema's krijgen de kinderen een basis aan kennis aangeboden en krijgen ze de ruimte om zelf te onderzoeken wat ze interessant vinden. 

Dit jaar krijg je ook een definitief schooladvies voor de middelbare school. In groep zeven heb je al een voorlopig schooladvies gekregen. Je schooladvies wordt door meerdere factoren bepaald. Gedurende je basisschooltijd heb je heel veel resultaten behaald. Daarnaast zijn er nog tal van toetsmomenten die je advies nog eens extra kracht bijzetten. In april maak je nog een verplichte eindtoets. Met je advies op zak kun je dan samen met je ouders op zoek naar een middelbare school die daarbij aansluit.

Aan het einde van het jaar ga je met alle kinderen drie dagen op schoolkamp. Je bivakkeert midden in de natuur met al je andere klasgenoten. 's Avonds spelen we een spannend avondspel en zingen we liedjes met de gitaar. Kortom: drie dagen heel veel plezier maken met elkaar. Het einde van je basisschooltijd op de Kameleon wordt natuurlijk in stijl afgesloten. Samen met je andere klasgenoten voer je een eigentijdse musical op voor alle kinderen van de school en je familieleden. Je krijgt je eigen rol en je studeert je tekst zo goed mogelijk in. Je zingt leuke liedjes en leert allerlei danspasjes aan. In de week voor de zomervakantie zet je tijdens de eindavond een spetterende uitvoering neer.


Groep 8

   maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag             
       
   Meester Bart                   
 

   woensdag                    
       
  Juf Emma             

Contactgegevens

Schroeder van der Kolklaan 1

3734 VH Den Dolder

basisschool@kameleondendolder.nl

030 225 85 66