De Kameleon daagt je uit om te ontwikkelen.

Yoga

Kinderyoga

Mijn naam is Eline Roosen  en ik geef na schooltijd lessen kinderyoga.

Kinderen leven tegenwoordig in een wereld vol van prikkels. Het doel van kinderyoga is om de kinderen een rustpunt te geven in deze prikkelwereld, en daarbij staat plezier voorop.

In het schooljaar 2017-2018 ben ik begonnen met mijn lessen kinderyoga, en dat was een groot succes.


De eerste les was het thema strand. In het midden van de zaal staat een schaal waarop het thema van de les weergegeven wordt. De nieuwsgierigheid is gewekt. Een aantal elementen komen elke les terug. We beginnen een les met de vertelsteen. Hoe fijn is het als je even iets mag vertellen en niemand je mag onderbreken. Iedereen luistert en je wordt gehoord. De lessen sluiten we af met een visualisatie en daarna een creatieve opdracht. Tijdens de visualisatie mogen de kinderen komen liggen en wordt het helemaal stil. Na de eerste keer was de reactie: "Wow, gaan we dat iedere les doen? Dat was fijn, ik voel mij helemaal relaxt!". Tussen deze 2 elementen door wordt er afgewisseld met yogahoudingen, spel, dans, ademhalingsoefeningen, massage opdrachten, en groepsopdrachten.

Een andere vorm van lesgeven is met behulp van een boek. Hierbij heb ik gekozen voor: Tijger Tijger is het waar?. Over een tijger die opstaat met een rothumeur en denkt dat de hele wereld tegen hem is. Uiteindelijk blijft dat hij zelf zijn eigen gedachten kan sturen. Het is fantastisch om te zien hoe snel kinderen dit oppakken en snappen. Met behulp van oefeningen ervaren ze de werking en kracht van hun eigen gedachtegang.

Een derde vorm is deugdenyoga. Een nieuwe manier waarbij een deugd in de les centraal staat. Voor deze les had ik zelfbeheersing gekozen en daarbij ballonnen gebruikt. Een moeilijke combinatie van ballonnen vragen om mee gespeeld te worden, en kan je jezelf dan beheersen…?
 

Ik vond het superleuk om te doen en de kinderen hebben heel veel enthousiasme en inzet getoond tijdens de lessen.

Het aankomende schooljaar zal ik iedere maandag, vanaf 10 september, aan 2 groepen lesgeven. Van 14.00-15.00 uur en van 15.15-16.15 uur. Naar gelang de aanmeldingen zal het eerste uur voor de jongere kinderen en het tweede uur voor de oudere kinderen zijn.

Kosten zijn €90,- voor een 10-lessenkaart, welke 11 weken geldig is.

Heb je interesse? Meld je dan aan via het contactformulier op de website www.oehoekinderyoga.nl, of stuur een mail naar eline@oehoekinderyoga.nl.

Contactgegevens

Schroeder van der Kolklaan 1

3734 VH Den Dolder

basisschool@kameleondendolder.nl

030 225 85 66